INCUBATED WORLDS

Incubated Worlds toont de wereld dat diversiteit een prachtig iets kan zijn, iets wat de wereld nodig heeft om te overleven. 

Tadelle Dessie, Project Director ACGG,  ILRI, Addis Abeba, Ethiopië
Incubated Worlds © Koen Vanmechelen

De installatie INCUBATED WORLDS werd op 26 april 2018 geopend in het International Livestock Research Institute (ILRI) in Ethiopië. Het is een uniek artistiek-wetenschappelijk project. Door de integratie van zowel levende als visuele kunstwerken in het wetenschappelijk onderzoek creëert de installatie een nieuw paradigma dat kunst, wetenschap en maatschappelijk engagement samenbrengt in een symbiotische relatie.

 

INCUBATED WORLDS onderzoekt hoe de introductie van diversiteit het levensonderhoud en het voedingspatroon van kleine landbouwgemeenschappen gevoelig kan verbeteren.
Het is een samenwerking tussen het African Chicken Genetics Gains-project (ACGG) van ILRI in Addis Abeba, Ethiopië en Koen Vanmechelen, waarbij door ACGG geselecteerde kippenrassen gekruist worden met verschillende kippen uit het Cosmopolitan Chicken Project. Doel is de creatie van duurzaam, productief kippenras, een Planetary Community Chicken dat goed gedijt in Sub-Saharisch Afrika.

Lees meer

Door divers DNA in lokale kippen te brengen, bied je een alternatief evolutionair model aan waarin wetenschap en kunst samenkomen om diversiteit en productiviteit te verbinden voor duurzame verbeteringen in het leven van de lokale gemeenschappen

Tadelle Dessie, Project Director ACGG,  ILRI, Addis Abeba, Ethiopië