Mixed Menu Wallpaper

Met Mixed Menu Wallpaper vieren we de diversiteit van onze buurt

 

Duik in onze kookpotten en leer onze buurt kennen. Wij delen de recepten van lievelingsgerechten uit de verschillende heerlijke eetculturen die onze buurt rijk is met jou!

 

Op zes verschillende plekken in onze buurt verzamel je recepten uit de keukens van bewoners en bezoekers aan Nieuwe Kempen. Van 'Nieuw Kempens Goud' tot 'Marokkaanse vistanjine', van 'Konijn van ons Ma' tot 'Turks roerei', ...  Ontdek de smaken van onze wijk en de mensen en verhalen uit onze keukens. Een kaartje wijst je de weg. Op te pikken aan het onthaal van LABIOMISTA.

 

Welkom en laat het smaken!

Samen (be)hangen we de wijk vol lekkers! 

Meer groen en meer kleur. Een hutsepot die je doet watertanden.

De heerlijke recepten kleuren de gevels van de Koning Boudewijnlaan. Ze brengen diverse tinten en lekkers in het straatbeeld. Ze delen de herinneringen aan lange zomeravonden en samen genieten aan rijk gevulde tafels, die achter de gevels schuil gaan. Wandel de wijk in waar de wereld samenkomt in een kleurenpalet van heerlijke ingrediënten, verzamel recepten uit de keukens van de buurt en ontdek hun verhalen.

Doe mee!

Heb jij ook een gerecht dat je wil delen? Doe dan mee! Stuur ons jouw recept vol herinneringen en smaken: passata, arrosticini, pides, köfte, frietjes met stoofvlees, dahl, tzatziki, ouzo, liefdevolle pasta, brood, warme groenteschotels, de smaken van je (groot)ouders,…
We geven ze een plek in onze wijk. Want niets verbindt meer dan samen eten delen.
Mail je recept
Of breng het binnen bij Melissa in Kiosk, Sien in Londot of Natasja op LABIOMISTA!
Daarna gaan ingenieuze, creatieve geesten aan de slag om deze kostbare cadeaus van kruiden en verhalen op de meest smakelijke manieren zichtbaar, tastbaar én tastebaar te maken. Op de hoeken, pleinen en straten van de wijk, in de vensters en de tuinen, op de gevels en de tafels, tussen de boeken,... 

Verzamel de recepten - ontdek de wereld in onze buurt

Gratis aangeboden voor alle liefhebbers door de bewoners en bezoekers van onze buurt

LaVieBreede wil nieuwe gemeenschappen geboren laten worden, verenigen en stimuleren. Ze is de boom waaraan deze gemeenschappen bloeien, het hart van waaruit verschillende aders de energie van hun collectief uitdragen naar de rest van de stad. Deze aders creëren de ingrediënten nodig voor de ondenkbare toekomst van de nieuwe generaties.

Koen Vanmechelen

 


Mixed Menu Wallpaper maakt deel uit van LaVieBreede, een initiatief van LABIOMISTA & OpUnDi Genk naar een concept van Koen Vanmechelen. Met dit initiatief wordt de verdere transformatie van het stadsdeel Genk- Noord gerealiseerd, vanuit het verbindend narratief en de kansen die LABIOMISTA biedt. Samen met de buurt wordt er gewerkt aan een innovatief, duurzaam en toegankelijk ontwikkelingsplan.