CCP_PCC

Het CCP_PCC overspant de kunst en het filosofisch universum van Koen Vanmechelen. Trouw aan het ideeëngoed van Vanmechelen, waarin niets op zichzelf bestaat, is het een duaal project. Het overstijgt de persoon van de kunstenaar, maar wordt gestuurd door de kunstenaarsblik. Het bevraagt het voortbestaan van de mensheid in al zijn urgentie. Tegelijkertijd gaat het mee op zoek naar pistes voor duurzaam leven.

Bioculturele diversiteit en identiteit vormen de alfa en omega van CCP/PCC, waarin kunst en wetenschap samenvallen. Ontmoeting en relatie, vermenging en kruising, het spanningsveld tussen het globale en het lokale zijn noodzakelijk voor het ontkiemen van de potentie die verscholen zit in elk individu. De kip dient als metafoor voor de mens, het ei is de wereld en de evolutie die ervan uit kan gaan wanneer de schaal breekt en het kuiken zijn ‘kooi’ verlaat.

 

What's in a name? 

If you were asked to create life starting from basic elementary building blocks, there can only be one element you should pick to get things started and where it all comes down to: the carbon atom (C). It is carbon that will always serve as the basic skeleton and where all other stuff is attached to. The only other thing you need is energy, which in organic life is stored in phosphate (P) in ATP.

CCP_PCC, interesting link with the creation of life

Download the CCP_PCC summary document