Mysticism — Rituals, Stillness, Rapture

Limburgs Museum, Venlo (NL)
15 oktober 2022 - 19 maart 2023

Van 15 oktober 2022 tot 19 maart 2023 is Koen Vanmechelen in het Limburgs Museum in Venlo te zien in de groepstentoonstelling 'Mysticism: Rituals. Stillness. Rapture'. De tentoonstelling biedt nieuwe perspectieven op het onderwerp mystiek. Bezoekers ervaren, voelen en beleven de rijkdom en diversiteit van het begrip mystiek, door de ogen van hedendaagse kunstenaars en collectiestukken uit het Limburgs Museum.

Mystiek

Mystiek gaat over de continue pogingen van de mens om de werkelijkheid van tijd tot tijd te ontstijgen en onze ziel te verheffen. Of dat nu door gebed is of meditatie, met behulp van rozenkransen, muziek, geuren of yogaposes, door wandelingen in de natuur of door bedwelmende dans, drank of drugs; mensen geven op allerlei manieren vorm aan de diepgewortelde hoop op ‘meer’ dan alleen de alledaagse werkelijkheid.

De tentoonstelling omvat drie delen. Van een ruimte waarin rituelen centraal staan, wordt de bezoeker geleid naar een vertrek waar verstilling wordt beleefd. Na die stilte volgt de storm: de extase.

De tentoonstelling Mystiek slaat een brug tussen oude religieuze kunst van het Limburgs Museum en het werk van toonaangevende hedendaagse kunstenaars zoals Wim Delvoye, melanie bonajo, Les Deux Garçons en Koen Vanmechelen die allemaal op een geheel eigen wijze uitdrukking geven aan het thema. Van confronterende installaties die tot nadenken stemmen tot foto’s en oude filmbeelden van carnaval en processies die je doen glimlachen.

Binnenkort meer info.

Expo info

Limburgs Museum
Mysticism

15 Oct ‘22 ➔ 19 Mar ‘23
Keulsepoort 5
5911 BX Venlo
The Netherlands
info@limburgsmuseum.nl
+31773522112

Naar website