Mechelse Araucana (CCP9)

Mechelse Fighter

Mechelse ไก่ชน

CCP

De diverse fenotypes vertonen kenmerken van de acht verschillende kippensoorten die in deze generatie van het Cosmopolitan Chicken Project werden ingekruist / herkenbare elementen uit België, Frankrijk, Groot Brittannië, de Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Mexico en Thailand.

Auracana

Auracana

Brazil

Van oorsprong Chileens of Braziliaans kippenras / rasnaam ontleend aan de Chileense Araucanian-indianen, van wie bekend is dat zij dit ras hielden / vrij rechtopstaande kippen, gefokt in vele kleuren, met onregelmatige kam / bevederde huidplooi aan weerszijden van de kop = toeven (niet altijd symmetrisch) / erg resistent tegen ziektes / leggen groene eieren / ook Samba Chickens genoemd.

Expeditie

Vanmechelen kocht de Araucana op de markt van Mol (BE).

Geboorteplaats eerste kuikens

Meeuwen-Gruitrode, op de boerderij bij Koen Vanmechelen thuis, op paaszondag

Eerste toonmoment

The Accident
Palm Court, Miami Beach (US), 2006

 

The Accident Miami 2006

Het onverwachte, het appèl van de kip

De serendipiteit aan het werk…

De introductie van het Sambakipje in het CCP lokte Olivier Hanotte, professor genetica aan het ILRI (International Livestock Resaerch Institute) mee het verhaal binnen. Oorspronkelijk benieuwd naar wat het kruisen van een kip uit een groen-blauw ei met de volgende generaties teweeg zou brengen, lag hij mee aan de basis van het uitbreiden van het project naar Havana (arenas de evolución en OpUnDi) en later naar Ethiopië (CCP).