Wordt medeschrijver van een unieke, handgeschreven editie van Koen Vanmechelens Book of Genome

De uitnodiging voor het Love Letters project, wil een warm gebaar zijn in koude lockdown tijden. Een een liefdesbrief als je wil. Een uitnodiging voor jou en jouw bubbel om deel te nemen aan een nieuw kunstproject van Koen Vanmechelen.

We hebben jouw unieke handschrift nodig om een geschreven editie van het 20e generatie ‘Book of Genomes' te creëren. Een unieke code van letters en cijfers die samen het DNA van één van Koen's kippen vormen. De bouwstenen van het leven.

In dit lockdown jaar 2020 en ter ere van het 20-jarige jubileum van Vanmechelens Cosmopolitan Chicken Project start de MOUTH Foundation een internationaal project voor een nieuwe experimentele uitgave van het Book of Genomes: een handgeschreven lockdown editie waaraan iedereen kan meedoen.

Vanmechelens ‘Book of Genomes’-kunstwerk is een ode aan diversiteit en een archief van 20 jaar kruisen. Een unieke code van letters en cijfers die samen het DNA vormen van de 20ste generatie Cosmopolitan Chicken. Een boek van meer dan 1000 pagina’s opgebouwd uit de bouwstenen van het leven. Het kunstwerk maakt ondertussen deel uit van de permanente collectie van het Nationaal Museum in Addis Abeba, Ethiopië en Wasserman Projects (Detroit, VS) en was eerder te zien bij V&A (Londen, VK), ZKM (Karlsruhe, Duitsland) en Biënnale van Denemarken (Herford, Denemarken).

Met dit ‘Love Letters' project creëren we een unieke versie van dit Book of Genomes; een handgeschreven exemplaar. Mogelijk gemaakt door velen. Vele personen, vele handschriften, vele uren. Love letters nodigt uit tot reflectie over de cryptische code die zich in al zijn facetten ontwikkelt tot de complexiteit van het leven.

 

Wil jij graag meedoen aan dit project of ken je andere mogelijk geïnteresseerden? Laat het ons weten via info@mouth.be. Na registratie, zal je een pdf ontvangen met de tekst die je zal overschrijven en wat bijkomende uitleg. Elke deelnemer ontvangt achteraf een persoonlijk certificaat.

This project wants to be a warm gesture in these cold lockdown times. A Love Letter, if you wish. An invitation to participate in a new art project

Koen Vanmechelen