Langverwachte publicatie van Koen Vanmechelen vanaf 26 oktober in de boekenwinkel

Vanaf 26 oktober, is het nieuwe boek This Is Not a Chicken beschikbaar in de boekenwinkel en op LABIOMISTA.
Over de schoonheid van beperking, de kracht van diversiteit en de balans tussen natuur en cultuur. Een zoektocht op de grens tussen kunst en wetenschap.

Over het boek
Dit boek is de neerslag van een lange reeks gesprekken tussen Koen Vanmechelen en Geerdt Magiels in LABIOMISTA, op het snijpunt van tekst en beeld, van kunst, wetenschap en samenleving. Samen gaan ze op zoek naar de kern van onze complexe wereld: in de schoonheid van de beperking, in de relatie tussen koken en kunst, hoe de natuur een grote kopieermachine is, waarom mensenrechten en fertiliteit hand in hand gaan, en waarom het globale geen bestaansrecht heeft zonder het lokale.

This is Is Not a Chicken reikt elk leven, van het kleinste organisme tot de grootste mastodont, concrete projecten aan om zichzelf heruit te vinden. Bovenal is het een ode aan de samenkomst van verhaallijnen en betekenisvelden.

Voor meer informatie; https://www.lannoo.be/nl/koen-vanmechelen-not-chicken

Iedere soort is beperkt, daarin zit de schoonheid - als de puzzel die slechts ontstaat door het samenpassen van alle stukjes. Zonder elkaar hebben al die puzzelstukjes niet veel te betekenen. De schoonheid schuilt in het samenspel. Met twee is er meer schoonheid dan alleen.

Koen Vanmechelen