Koen Vanmechelen stuurt 10000 MOUTH Masks naar kwetsbare communities wereldwijd

Met zijn Cosmopolitan Chicken Project; een artistiek kruisingsproject met kippen van over de hele wereld, leert Belgisch kunstenaar Koen Vanmechelen al jaren van de kip. Het project is een metafoor van hoe wij, de mens, met dit dier en bij uitbreiding met onze planeet omgaan. Zijn statement “We are the chicken” werd de laatste weken steeds duidelijker. Na jaren van ophokplicht, moeten nu ook wij, de meeste gedomesticeerde soort van allemaal, in quarantaine. 


Vanmechelens mondmaskers – Mouth Mask – dragen daarom het statement; This is Not a Chicken. Het is tijd voor een sterke ommekeer. Tijd om te werken aan duidelijke fysieke en mentale ruimtes om een betere samenleving te creëren.

De Mouth Maskers worden ondersteund door de Mouth Foundation en verspreid naar Vanmechelens sociale projecten in binnen-en buitenland. Om de medemensen en medesoorten te beschermen. Van op de boerderij van LABIOMISTA in België tot aan The Future of Hope in Zimbabwe. Met deze maskers stellen we een voorbeeld om de andere(n) te beschermen; Protecting the Others.

Ontdek meer op het project via www.mouthmask.be

Koen Vanmechelen en de Mouth Foundations primaire focus ligt op de productie en verzending van de maskers naar de kwetsbare communities.
Voor de lokale distributie werken ze samen met Kiwanis Genk Midden Limburg.
Als je interesse hebt om een masker aan te kopen, en hierdoor het project te steunen, kan je hiervoor alle informatie terugvinden op hun website. 

 

Lees meer over het project in het KNACK artikel; Kunstenaar Koen Vanmechelen over covid-19: 'Wat als er straks een echte killer opduikt?'