Festive launch of Cosmogolem project in Sri Lanka

Op 21 oktober lanceerde kunstenaar Koen Vanmechelen een nieuw Cosmogolem-project in Sri Lanka. Dankzij een samenwerking van Hogeschool UCLL x Child Action Lanka SRW, Child and Youth Care (CAL) en Cosmogolem Foundation zet de houten reus van hoop voet aan wal in Zuid-Azië. 

Child Action Lanka (CAL) geeft kwetsbare kinderen overal ter wereld een kans op een betere toekomst. Hun holistische aanpak is gericht op het bieden van transformationele ontwikkeling die zowel duurzaam als gemeenschapsvoelend is. Door dieper in te gaan op de onderliggende oorzaken van ongelijkheid, discriminatie, uitbuiting of geweld en door het welzijn, de waarde en de gelijkheid van een kind te waarborgen.

In de komende maanden zal CAL verschillende mini Cosmogolems maken die door het hele land reizen. Met dit project willen we hoop brengen en kinderen op het hele eiland stimuleren om hun rechten en dromen waar te maken. De studenten van de UCLL Hogeschool ondersteunen het project door expertise te leveren op het gebied van onderwijs en kinderrechten.

De Cosmogolem is een iconisch symbool dat kinderen inspireert om hun creativiteit te uiten door middel van kunst, dans en verhalen. De sculptuur zal een krachtige herinnering zijn aan het recht van elk kind om dromen na te streven 

Koen Vanmechelen