Kennis Chapters

Be(denk) het ondenkbare

Bedenk het Ondenkbare. Met en binnen deze wereld. Gedreven door je dromen. Geïnspireerd door de unieke omgeving van LABIOMISTA. In de vrijheid van de kunst. In de ontmoeting met de ander. Ontdek, herinner, koester, stel in vraag, leer, vertaal, geef door. Stap in de voetsporen van Archimedes en Euclides en bouw mee aan onze bibliotheek voor de nieuwe wereld, een bibliotheek van de toekomst. Van jouw toekomst.

Wil je graag meewerken aan Het Ondenkbare Experiment? 

Ontdek onderaan meer over de verschillende mogelijkheden. Contacteer ons met je ideeën om als Young Nomad, alleen of in je bubbel te komen werken in een van onze kennisboxen. Of schrijf je in voor een van de vaste trajecten; en werk mee aan onze 'kennischapters' voor de toekomst. 

LaMouseion verwacht je!

LaMouseion © Koen Vanmechelen, Kris Vervaeke

Chapter The Future of Education

Doorlopend - September 2021 - 2022 - 2023

Hoe leren in en voor de toekomst? Ga mee de uitdaging aan om samen de toekomst te verbeelden. Laat je inspireren door kunstenaar Koen Vanmechelen en de unieke omgeving van LABIOMISTA. Denk het Ondenkbare. In de vrijheid van de kunst en in de ontmoeting met de ander. Stap je mee in een proces van gemeenschappelijke ontdekking en ideatie, van uitwisseling van ideeën en van co-creatie van kennis. Je denkt na over onderwijs voor en in de toekomst, verderbouwend op de ideeën en voorstellen van jullie voorgangers. Een opportuniteit om anderen te ontmoeten en transdisciplinair na te denken over de toekomst. I.s.m. Hogeschool PXL en Uhasselt

Lees Meer

Chapter Future Garden

Juli 2024

Doe mee met 23 andere jonge, onderzoekende geesten van 18 tot 28 jaar om te ontdekken, te ontleden en te debatteren. Om te dromen, te verbeelden en te creëren. In de vrijheid van de kunst, om mee te bouwen aan de bibliotheek van de toekomst.

Gedurende 10 dagen word je ondergedompeld in het evoluerende kunstwerk LABIOMISTA van Koen Vanmechelen, slaap je op de boerderij, ontdek je Brussel met nieuwe ogen en laat je je inspireren door gerenommeerde kunstenaars en wetenschappers. Samen doorbreken we de grenzen tussen verbeelding en kennis, natuur en cultuur, jezelf en de ander.  Kom het ondenkbare denken, op de grens tussen wildernis en beschaving!

Een unieke ervaring op een uitzonderlijke locatie.
In samenwerking met VUB, ULB, Universidade Nova de Lisboa, Universitat Fur Angewandte Kunst Wien and PhiloXenia Belgium.

Lees meer

Chapter Black Stork Baby

Doorlopend

Geïnspireerd door de levende installatie Black Stork Baby opent LABIOMISTA in samenwerking met het Nationaal Park Hoge Kempen (NPHK) en UHasselt Field Research Centre het debat rond een reeks ethisch-filosofische thema's. Begeef je op de grens tussen cultuur en natuur. En denk en debatteer mee over de relatie mens, dier en natuur. Over domesticatie en rewilding. Over het belang, de noodzaak en de risico's van migratie. Over de rechten van de mens, het dier en de natuur en over verantwoordelijkheden. Over de rol van dieren in natuurbeheer. En over quarantaine, veiligheid en gevangenschap.

Lees meer 

(Young) Nomads

Doorlopend

In onze drie kenniscontainers nodigen we doorlopend jongeren en onderzoeksgroepen uit om te reflecteren over de toekomst. Wil jij in deze unieke setting komen schrijven, onderzoeken, brainstormen? Wil je ondergedompeld worden in Koen Vanmechelen's Wonderlab? En een of meerdere dagen in LaMouseion doorbrengen? Stuur ons een korte motivatie. We vragen je wel de uiteindelijke neerslag van je opgebouwde kennis achter te laten in onze Library of Collected Knowledge (L.O.C.K), onze groeiende open source bibliotheek van de toekomst/ Open voor allen en voor iedereen. Ontdek de inspirerende creaties, ideaties en reflecties van LaMouseion Nomads of schrijf je zelf in.

Ontdek

Afgelopen Chapters

Sinds de zomer van 2021, nodigt Het Ondenkbare Experiment jongeren uit op LABIOMISTA om te werken aan diverse hoofdstukken voor een bibliotheek van de toekomst. Een open bibliotheek van reflecties, discussies en kennisleads. Een getuigschrift van jongeren die, komende uit een reeks wereldwijde lockdowns, op zoek durven gaan naar nieuwe inzichten en kennis over hoe de maatschappij eruit kan zien.

Ontdek meer over de reeds afgelopen Chapters