Expo LABO ENZOo, Medusa - C.C.P.

Het Labo, Vennestraat 85, Genk (BE)
11 février - 29 mai 2023

In het kader van de overzichtstentoonstelling van de Italiaanse ontwerper, kunstenaar en theoreticus Enzo Mari in C-Mine Genk, brengt ‘HET LABO’ een eerbetoon aan de meester’s voorliefde voor dieren met de tentoonstelling ‘LABO ENZOo’ die loopt van 11 februari tot 29 mei 2023. Koen Vanmechelen’s ‘Medusa’ prijkt tussen een bonte menagerie fabeldieren en nieuw samengestelde schepsels.


Geïnspireerd door Mari’s ‘puzzle 16 animali’ en andere beestige projecten organiseert HET LABO ‘LABO ENZOo’, een tentoonstelling die aan de slag gaat met de erfenis van Enzo Mari; het spel “The Fable Game”, de boekjes “Het Ei en de Kip”, “De Appel en de Vlinder”, zijn “Studies for a Gorilla”, zijn tekeningen van o.a. de gans, de wolf en de panter voor “The Natures Studies” en zijn onnavolgbare dierenpuzzel voor Danese.

Aanleiding voor HET LABO om aan ontwerpers en kunstenaars te vragen om de dierentemmer in zichzelf los te laten, waaronder dus Koen Vanmechelen. Het fabelachtige resultaat daarvan is te bewonderen in de expo ‘LABO ENZOo’ op Vennestraat 85.


Exhibition facts


HET LABO
C-Mine Genk
LABOO ENZOo
Vennestraat 85
11/02  29/05
Zaterdag en zondag: 13 uur - 17 uur
Tijdens weekdagen is de expo enkel zichtbaar via de etalage

Website

© Het Labo