BLACK STORK BABY

The Battery Channel

2020, volle coronacrisis. Een quarantaine voor vrijheid beschermt een zeldzame verschijning, de zwarte ooievaar. Het zijn fiere, schuwe vogels. Hun elegantie en roep maken van deze soort een verleider van oude bossen, moerassen en wetlands. Deze zwarte ooievaars zijn in gevangenschap geboren en na een begeleide reis door Europa neergestreken in LABIOMISTA. Ze zijn aangekomen in een site die zwanger is van ideeën en van leven, een ‘Protected Paradise’. Samen met het NPHK, UHasselt Field Research Centre en Stad Genk verwelkomen we deze schitterende vogels in LABIOMISTA, waar ze deel uitmaken van een rewilding project.

In LABIOMISTA is een ruime opvangplaats voor de vogels opgetrokken in samenwerking met de buurtbewoners van Zwartberg. LABIOMISTA wil zo de vertrekplaats worden vanwaar de jonge zwarte ooievaars terug de volle vrijheid krijgen, de jaarlijkse trek kunnen aanvatten en op zoek gaan naar nieuwe wetlands en weelderige bossen. Het Field Research Centre UHasselt zal de vogels chippen zodat we steeds weten waar onze globetrotters zich bevinden.

De toekomst zal uitwijzen of deze plek hun vaste broedplaats wordt en of hun nakomelingen onze nationale parken opnieuw zullen bevolken. Hun toekomst hangt af van vergeten herinneringen.

You’re more than welcome Black Stork Baby!

 

Ontdek meer over het project in de Library of Collected Knowledge