Les Marionettes trouvées, Het Narrenschip, Ensor 2024

Oever Gallery, Oostende (BE)
30 maart - 26 mei 2024

De kunstwerken van Koen Vanmechelen zullen te zien zijn in 'Het Narrenschip'; een tentoonstelling die volgend jaar in Oostende wordt georganiseerd ter ere van de Belgische grootmeester James Ensor, die in 2024 75 jaar geleden zal zijn overleden. Via het veelzijdige stadsfestival 'Ensor 2024' zal het ware gezicht van 'de man achter de maskers' onthuld worden. Curator Joannes Késenne selecteerde onder andere Vanmechelens' kunstwerken, die maskers in diverse materialen bevatten, en hinten naar het mystieke oeuvre van Ensor. Het Narrenschip' loopt van 30 maart tot 26 mei 2024.

 

Het Narrenschip

Via een veelzijdig stadsfestival met 6 tentoonstellingen en 80 (participatie) activiteiten worden bezoekers ondergedompeld in de wereld van James Ensor. Het Narrenschip' is één van deze tentoonstellingen; curator Joannes Késenne confronteert outsiderkunst met insiderkunst van hedendaagse kunstenaars. De kunstenaars vormen duo's en de gedeelde inspiratiebron is Ensor. Onder andere Koen Vanmechelen is gekoppeld aan Tinne Kers. Vanmechelens kunstwerken worden tentoongesteld in Oever Gallery. Het Narrenschip' is een artistiek en inclusief project in samenwerking met O.666 en 't Leeshuus.


Ensor 2024

 

In 2024 is het 75 jaar geleden dat James Ensor overleed in Oostende, de badstad waar hij zijn hele leven woonde en werkte. Het Ensorjaar brengt hulde aan de Oostendse grootmeester.


Deelnemende kunstenaars (duo's):


Koen Vanmechelen en Tinne Kers in Oever Gallery - Hendrik Baelskaai 25
Arpaïs Du Bois en Patrick Peeters at 't Leeshuus - Groentemarkt 3.
Fred Bervoets en Jos Holtappels at O.666 - Hendrik Baelskaai 27.
Christina Mignolet en Angélique Vantuykom - OLV-College - Kaaistraat 22
Karl Philips en Marcel Houben in the Our Lady of the College - Euphrosina Beernaertstraat.
Koenraad Tinel en Gaston Wuestenbergs -  ‘t Leeshuus - Groentemarkt 3

 

Tentoonstelling info

Het Narrenschip
30.03 - 26.05.2024
Locatie:
't Leeshuus
Groentemarkt 3
8400 Oostende


Koen Vanmechelen Les Marionettes Trouvées 
Oever Gallery
Hendrik Baelskaai 25/bus 001
8400 Oostende

Gratis toegang

Meer info