Dag van de Cosmogolem 2024

LABIOMISTA, Genk (BE)
19 mei 2024

Zondag 19 mei staan kinderen en jongeren centraal op LABIOMISTA! Tijdens ‘Dag van de Cosmogolem – Droomtuin’ brengt de 4m grote reus van Koen Vanmechelen creativiteit, spel en verwondering naar het 24hectare park.

 

Wereldwijd helpt de Cosmogolem kinderen groeien en bloeien, door hen te laten spelen en dromen. Op 19 mei nodigt hij jou en je familie uit in de droomtuin van LABIOMISTA voor een verrassend programma, gevuld met gratis activiteiten!

Wat staat er op het programma?

Kunstenaar Koen Vanmechelen creëert samen met Theater Froefroe een betoverd poppenspel waarin zijn bekende figuren tot leven komen. Volg de ‘The Walking Egg’ en Cosmogolem op een avontuurlijke reis langs verrassende landschappen en kleurrijke dieren. Verder kan je in diverse workshops zelf aan de slag gaan. Maak je eigen mini-cosmogolem, knutselwerkjes van natuurlijke materialen of happy stones. Liever even uitrusten? Dan kan je je laten meevoeren door de droomverhalen van onze meestervertellers.

Verder neemt een Ranger van het Nationaal Park Hoge Kempen mini-avonturiers mee op pad om de diversiteit aan planten en dieren te ontdekken. Van zebra tot mier, Washingtonia Robusta tot paardenbloem, van koolmees tot toekan; laat je verrassen door de rijke diversiteit van onze planeet en ontdek de eeuwenoude verhalen en culturen die de dieren en planten op LABIOMISTA met zich meedragen. Aan het einde van de tocht mag je jezelf een volwaardige ‘Junior Ranger’ noemen!

Even uitblazen na al deze activiteiten? Vlei je dan neer op het Cosmogolemplein op onze gezellige dekens. Vergeet zeker niet je eigen picknick mee te brengen, of duik de buurt of Nomadland in op zoek naar lokale lekkernijen.

Wie is de Cosmogolem?

De Cosmogolem is een grote, houten sculptuur van kunstenaar Koen Vanmechelen en een wereldwijd symbool voor kinderrechten. Het project ademt hoop en geloof in de toekomst. Wereldwijd werden inmiddels meer dan veertig CosmoGolems gebouwd. Van Zimbabwe tot België, van India tot Ecuador geeft de CosmoGolem kinderrechten een gezicht. 

Meer over de Cosmogolem

Programma

Dag van de Cosmogolem loopt van 14u tot 17u, het park is wel doorlopend open vanaf 10u tot 19u.

Alle activiteiten zijn gratis
Gratis toegang voor kinderen/jongeren (t.e.m. 18j) en Genkenaren

Ouders buiten Genk kopen wel een toegangsticket, dit kan online of de dag zelf aan het onthaal. Met de opbrengst van deze dag wordt de internationale werking van de Cosmogolem vzw ondersteund en het lokale Genkse doel Speel’Wij van Campus O3 in KIOSK Nieuwe Kempen.

 

Ontdek meer over het programma door te klikken op onderstaande tegels;
Of download het volledige programma

 Met de steun van 

 

ESF