Community Projects in de buurt

Samen met de buurtbewoners wordt nagedacht over hoe de site kansen kan bieden voor Nieuwe Kempen en voor Genk. De inkomsten van LABIOMISTA worden integraal geherinvesteerd in de publieke werking van het park en in de projecten in de buurt.

Zonder lokaal DNA kan er niets globaals groeien

Koen Vanmechelen

 

N-POWER, de kracht van de buurt

‘N-Power’ of  voluit ‘Neighbourhood Power’ is een Europees project. Het ondersteunt bewoners die zich willen inzetten voor hun wijk. Dit project kijkt uit naar bijzondere initiatieven die voor de juiste voedingsbodem zorgen. Het zoekt naar plekken met geëngageerde enthousiaste buurtbewoners. De verbinding van Nieuwe Kempen met LABIOMISTA is geselecteerd als één van twee wijkprojecten in Genk.

Meermaals heeft LABIOMISTA met de buurtbewoners nagedacht over hoe de site kansen kan bieden voor Nieuwe Kempen en voor Genk. LABIOMISTA is volop bezig met hoe ze de buurt in haar geheel kan versterken. En natuurlijk met hoe LABIOMISTA belangrijke principes zoals (bio)diversiteit, duurzaamheid en menselijkheid kan delen met de buurt.

N-Power is een Europees Interreg V project waar stad Genk samen met 6 andere steden uit de euregio (Heerlen (NL), Luik, Aken (D), Eupen, Verviers, Seraing) en de UHasselt, de universiteit van Luik en de Hogeschool Zuyd uit Sittard aan werkt. Het project wordt deels gefinancierd door het ERDF (European Fund for Economic and Territorial Development) en deels door de partnerregio’s Wallonië, Belgisch en Nederlands Limburg, Noordrijn- Westfalen.

Community Project op de site

Community Project in de wereld