Mechelse Padovana (CCP23)

CCP Mechelse Maatiaskana male © Koen Vanmechelen

Mechelse Maatiaskana

CCP

De diverse fenotypes vertonen kenmerken van de tweeëntwintig verschillende kippensoorten die in deze generatie van het Cosmopolitan Chicken Project werden ingekruist / herkenbare elementen uit België, Frankrijk, Groot Brittannië, Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Mexico, Thailand, Brazilië, Turkije, Cuba, Italië, Rusland, China, Egypte, Senegal, Slovenie, Oostenrijk, Indonesie, Detroit, Denemarken en Finland.

PADOVANA female © Koen Vanmechelen

Padovana

Vatican city

Oud ras met karakteristieke kleine kam en baard / over hun afkomst bestaat onenigheid / geclaimd door Polen, Nederland en Italië, maar wellicht het resultaat van een kruising die na verloop van tijd emblematisch is geworden voor Padua en omgeving.

Expeditie

Er is een vreemde tocht begonnen op zoek naar de Padovana, de kip die aan de basis zal liggen van wat Vanmechelen de ‘Holy Generation’ noemt. Tegelijkertijd is een ontmoeting met de paus in de maak.

Geboorteplaats eerste kuikens

Meeuwen-Gruitrode, op de boerderij bij Koen Vanmechelen thuis

Eerste toonmoment

Cosmopolitan Culture Park, LABIOMISTA, Genk (BE), 2019
 

Het onverwachte, het appèl van de kip

De serendipiteit aan het werk…


De Padovana symboliseert voor Vanmechelen een onafhankelijke generatie. Het incorporeren van dit ras in zijn CCP-project laat Vanmechelen toe te reflecteren over de hoop die in creatie besloten ligt. De kruising is voorlopig niet van vlees en bloed, maar verstild, transcendent. Het is een soort voor de planeet. Deze generatie heeft als taak de mens te transformeren, van een wezen dat zijn omgeving kapot-exploiteert tot een wezen dat in volledige harmonie leeft met de schepping, sereen en vol vertrouwen, vanop zijn plek in de noösfeer (de ruimte waar alle vormen van bewustzijn, inclusief het menselijk bewustzijn, op elkaar inwerken) en onderweg naar het Omegapunt (het eindmoment in het evolutieproces).
Voor meer observaties en interpretaties van toevalligheden is het vandaag nog te vroeg.