Praktische informatie

LABIOMISTA is in 2022 open van 1 april t.e.m. 6 november

  • Dinsdag t.e.m. zondag: 10 - 17 uur (eens je binnen bent blijft het park toegankelijk tot 19 uur)
  • In oktober en november sluit de balie om 16 uur en het park om 17.30 uur
  • Open op Belgische feestdagen in 2022: maandag 18 april, zondag 1 mei, donderdag 26 mei, zondag 5 juni, maandag 6 juni, maandag 11 juli, donderdag 21 juli, maandag 15 augustus, dinsdag 1 november en woensdag 2 november.
  • De Studio van Koen Vanmechelen doet de deuren open op zaterdag 2 april en zondag 6 november 2022. Een ticket voor deze dagen, verleent ook toegang tot de studio.

TICKETS SEIZOEN 2022

Postadres

LABIOMISTA
Marcel Habetslaan 60
3600 Genk (België)

info@labiomista.be | +32 89 65 55 90

Contact

Toegankelijkheid

LABIOMISTA is d.m.v. verharde wandelpaden toegankelijk voor personen in een rolstoel en voor kinderwagens. Door een rolstoellift is de villa eveneens toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Bezoekers met een auditieve beperking kunnen de teksten lezen op de infoborden en labels. Op aanvraag is een rolstoel of buggy beschikbaar aan het onthaal (reservatie via info@labiomista.be).

Voor de kinderen

Met het spel 'Het Rijk der Dieren' ontdekken kinderen hun eigen, unieke kruising. Met als resultaat: een magisch dier. Het spel is voor alle leeftijden en verkrijgbaar aan het onthaal van LABIOMISTA voor 2 euro. Er is ook de 'audiokids', een luistertour op kindermaat ingesproken door acteur Tom Van Dyck en kunstenaar Koen Vanmechelen.

Huisdieren

In het park zijn honden ( en andere huisdieren) niet toegelaten, uitgezonderd wanneer het een geattesteerde assistentiehond betreft.

Roken

Roken, in elke vorm, is op LABIOMISTA strikt verboden.

Met de fiets

In Limburg is er een uitgebreid fietsroutenetwerk. En ook in Genk is er een handige tool uitgewerkt voor fietsers, alle info vind je op www.fietsnetgenk.be. LABIOMISTA bevindt zich aan het kruispunt van de fietsknooppunten 508 en 548. Ter hoogte van het onthaalgebouw kan je een fietsparking terugvinden.

Met het openbaar vervoer

Neem de trein naar het station van Genk. De dienstregeling vind je terug op de website van de NMBS. Vanuit het station van Genk rijden buslijnen 31 en G6 naar LABIOMISTA. Stap uit aan de halte 'Zwartberg Nieuwe Kempen'. Wandel terug richting het rondpunt (3 minuten), hier zie je het onthaalgebouw van LABIOMISTA liggen.

Overnachten

Siteplan

Eten & drinken

Route

Met de auto

GPS adres: Marcel Habetslaan 50, 3600 Genk

LABIOMISTA telt 2 parkings, ze zijn gesignaleerd met P1 en P2. P1 is de primaire parking ter hoogte van Marcel Habetslaan 50. Indien deze volzet is kan je doorrijden naar P2, aan het opleidingscentrum PLOT ter hoogte van Marcel Habetslaan 5. Deze parkings liggen op wandelafstand van het onthaalgebouw van LABIOMISTA.

Met de autocar

Er is een drop-off zone voor autocars ter hoogte van Marcel Habetslaan 60. Autocars kunnen nadien parkeren op de Evence Copéelaan (nabij C-mine) en op de parking van KRC Genk.