Nieuw: educatieve pakketten LABIOMISTA

Nieuw!

Ontdek met je klas of educatieve groep het wonderlab van Koen Vanmechelen

Verwondering en ontmoeting staan centraal in de drie interactieve en educatieve tochten door LABIOMISTA; het evoluerende kunstwerk van Koen Vanmechelen i.s.m. Stad Genk. LABIOMISTA is een ode aan de mix van het leven, een ontmoetingsplek voor alle soorten op deze wereld. Leerlingen worden er uitgedaagd om te filosoferen over de wereld van vandaag en morgen, via de taal van de kunst. De tochten worden begeleid door een educatieve ‘kruisbestuiver’, en dat in het groene Cosmopolitan Culture Park.

Cosmogolem ontmoet de kosmopolieten van morgen

Educatief pakket 4e - 6e leerjaar basisonderwijs 

Waarvan dromen de kosmopolieten van morgen? Die vraag staat centraal in het educatieve pakket voor de 3e graad van het basisonderwijs; ‘Cosmogolem ontmoet kosmopolieten van morgen’. In het spoor van de Cosmogolem, een kunstwerk van Koen Vanmechelen en een internationaal symbool voor kinderrechten, denken leerlingen na over hun rechten en verantwoordelijkheden en hun plaats in de wereld van morgen die ze mee creëren.

Wonderlijke Verwondering

Educatief pakket 1e - 2e jaar secundair onderwijs

De leerlingen van de 1e graad van het secundair onderwijs krijgen de kans om  in het hoofd van Koen Vanmechelen te kruipen. Wat verwondert en inspireert hem, hoe creëert hij kunst en hoe verbindt hij zijn kunst met de wereld? Het pakket ‘Wonderlijke Verwondering’ daagt hen uit om samen te onderzoeken wat kunst kan en mag zijn en hoe kunst iets kan bijdragen aan het begrijpen en vormgeven van onze wereld.

Ubuntu: over identiteit en samenleven, met elkaar en met de natuur

Educatief pakket 3e - 4de jaar secundair onderwijs

Klassen uit de 2e graad van het secundair onderwijs worden een spiegel voorgehouden: aan de hand van het werk van Koen Vanmechelen worden ze uitgedaagd om na te denken over identiteit, samenleven en hun rol als mens in de wereld van nu en morgen. ‘Ubuntu: over identiteit en samenleven, met elkaar en met de natuur’ stelt essentiële vragen: wie ben ik? En wat is mijn plaats als mens in een steeds evoluerende wereld?

Ontdek de pakketten en contacteer ons

Bekijk of print de advertentie