Documentaire "Wild Gene" geselecteerd voor BAFF

De documentaire 'WILD GENE - the art of Koen Vanmechelen’ van regisseur Joris Gijsen is geselecteerd voor de officiële competitie van BAFF – Brussels Art Film Festival.


Na de gelauwerde uitzending van de film op Canvas (VRT), eind oktober 2019, werd ‘WILD GENE’ geselecteerd voor de officiële selectie van het gerenomeerde Festival International du Film sur l’ Art (FIFA) in Montreal en op Brussels Art Film Festival (BAFF) 2020. De wereldwijde pandemie gooide roet in het eten en zorgde voor een cinemaloze tijd. De regisseur, kunstenaar en producent zijn dan ook verheugd dat het geannuleerde Brussels Art Film Festival opnieuw live kan doorgaan en de documentaire ‘WILD GENE’ voor het eerst te zien zal zijn in competitie.

Wild Gene documentary

SYNOPSIS 


‘WILD GENE’ is een documentaire over de unieke wereld van internationaal kunstenaar Koen Vanmechelen, de mensen die hem omringen en de krachten die hem stuwen. Wat hem drijft, is een missie: het belang van biologische en culturele diversiteit. Deze documentaire geeft meer dan een blik achter de schermen van één van de meest prominente Belgische kunstenaars van het laatste decennium. Regisseur Joris Gijsen volgde Vanmechelen 6 jaar lang en onthult hoe de kunstenaar zijn filosofische fundering voortdurend verbreedt door opmerkelijke contacten met wetenschappers als Jean-Jacques Cassiman, architect Mario Botta, internationale curatoren, denkers en oorspronkelijke volkeren. 

‘WILD GENE’ schetst het universum van kunstenaar en mens Koen Vanmechelen. Vanuit zijn biotoop in Limburg en zijn kunstenaarslabo vol opgezette dieren, 24 hectare park met levende kunstwerken en artistieke installaties en sculpturen, werkt hij nu meer dan 25 jaar aan zijn droom. Wat begon met het ‘Cosmopolitan Chicken Project’, groeide uit tot een uniek evoluerend kunstwerk en ontmoetingsplek ‘LABIOMISTA’ in Genk.

PERS

"Mooi om zien dat je van kippen een kunstproject kunt maken met repercussies voor de mensenrechten." – Knack

“LABIOMISTA is een magische ideeënfabriek zonder businessplan, waar het atelier uitmondt in een gigantische glazen volière. – De Standaard

"Documentaire toont ‘kippenkunstenaar’ Koen Vanmechelen zoals u hem nooit zag." - HBVL


EVENT FACTS

ZONDAG, 14 NOVEMBER 2021 OM 13:30
BAFF 2021 Competition | WILD GENE
Q&A in aanwezigheid van de regisseur en Koen Vanmechelen
link to eventpage 


Meer over:
-    Wild Gene @BAFF: http://www.baffestival.be/nl/ 
-    Director Joris Gijsen: https://willemtel.cargo.site 
-    Artist Koen Vanmechelen: https://www.labiomista.be 
-    Originele Soundtrack Wild Gene / Poltrock: https://spoti.fi/3BM9ndh 
-    Producer Bart Van Langendonck: https://savagefilm.be