Uitgestald-1

MAD Art Gallery, Poznań, Poland
09 december 2022 - 25 februari 2023

Koen Vanmechelen neemt deel aan 'Uitgestald-1' in de MAD Art Gallery in Poznań, Polen, een reizende groepstentoonstelling die eerder te zien was in Genk (België). De tentoonstelling is gebaseerd op het kunstenaarsboek UITGESTALD-1 dat de huidige en toekomstige kunstenaarsgeneratie van Limburg belicht.

Toekomstige generaties 


Uitgestald-1 brengt 20 kunstenaars samen die een band met Limburg (België) hebben, via een Open Call en geselecteerd door een professionele jury.

De selectie vertegenwoordigt verschillende media en wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan achtergronden: van geboren en getogen Limburger met Italiaanse roots tot immigranten uit Nederlands Limburg; van zeer jonge talenten, kunstenaars zonder enige tentoonstellingservaring, tot VONK residenten en HISK en Wanatoe laureaten, tot doorgewinterde veteranen met galeries in binnen- en buitenland. Het resultaat werd niet alleen getoond in een klassiek gecureerde tentoonstelling, maar ook vastgelegd in een uniek kunstboek dat de diversiteit van Limburg als ontwikkelend kunstcentrum wil weerspiegelen.

Uitgestald-1 reist nu naar Poznan waar het vanaf 9 december te zien zal zijn in de MAD Gallery. De tentoonstelling gaat gepaard met een nieuwe open call 'UITGESTALD-2' voor kunstenaars met Poolse wortels of een band met de regio Wielkopolska.


Exhibition facts


Uitstalling Art Gallery MAD Gallery Poland
Mielżyńskiego 27/29, 61-725 Poznań
9/12/2022 ➔  25/02/2023

More info