Sculptura #1 Festival, T-Rex, In Between

Gare Maritime, site of Tour & Taxis, Brussels (BE)
10 februari - 12 maart 2023

Koen Vanmechelen’s kunstwerken zullen van 10 februari tot 12 maart 2023 aanwezig zijn op het nieuw jaarlijks kunstenfestival Sculptura #1. Zijn werk T-Rex, een gigantische dinosauruspoot/ uitvergrote kippenklauw, en het imposante ei ‘In Between’ zullen vijf weken lang te zien zijn in het Gare Maritime, het prachtig gerestaureerde voormalige goederenstation van Tour & Taxis. Onder het motto ‘A journey to Discovery’ worden eigentijdse sculpturen en installatiekunst er in de kijker gezet.   

A journey to Discovery


Tijdens de eerste editie van Sculptura zal de bijna zeven meter lange dinosaurusklauw, T-Rex, tentoongesteld worden. Een imposant werk dat ook gezien kan worden als de uitvergroting van een kippenpoot.

T-Rex verwijst naar de oeroude genen die wachten om opnieuw tot leven te komen als de context daarom vraagt. Deze genen zijn slapend maar waakzaam, vergeten, niet verloren. Domesticatie is een tijdelijke dekmantel voor het slapend beest dat op een dag zal ontwaken

Koen Vanmechelen

Kunst in de openbare ruimte

Sculptura #1 introduceert de sculptuurkunst met een brede waaier van stijlen en zowel monumentale als kleinschalige werken van internationaal gerenommeerde kunstenaars die samen alle generaties overspannen. In 2024 wil het Brussels Sculpture Festival naar aanleiding van het Belgische voorzitterschap van de Europese Unie uitwaaieren over de hele stad Brussel en nog sterker internationaliseren. Van de verdere opwaardering van de Brusselse Kanaalzone wil de organisatie gebruikmaken om samen met haar partners kunst ook in de openbare ruimte een plek te geven.

Deelnemende kunstenaars

Atelier Van Lieshout (NL), Willem Boel (BE), Jean Boghossian (BE), Dries Boutsen (BE), Caroline Coolen (BE), Ivan Cremer (NL), Dirk De Keyzer (BE), Nick Ervinck (BE),
Didier François (BE), Tom Frantzen (BE), Pal Horváth (HU), Athar Jaber (BE),
Peter Jacquemyn (BE), Kateřina Komm (CZ), Arne Quinze (BE), Mark Swysen (BE),
Gábor Miklós Szőke (HU), Koenraad Tinel (BE), Benedikt Tolar (CZ),
Koen Vanmechelen (BE), Luk Van Soom (BE) & Eelke van Willegen (NL)

Exhibition facts

Sculptura #1
Vernissage: 10.02 - 14:00 > 16:00
Openingstijden festival: 11/02
 12/03/2023

11:00 - 18:00
Gare Maritime
Picardstraat 7 - 11

1000 Brussel
 

Read more