RASSON ART GALLERY, Doornik (BE), 13 JAN - 26 FEB 2022

Tournai
13 januari - 26 februari 2022

Van 13 januari tot 26 februari presenteert Rasson Art Gallery een selectie werken van Koen Vanmechelen, Marc Lagrange en Emmanuel Barcilon. Een combinatie van conceptuele kunst, fotografie en schilderijen.

 

Deze tentoonstelling valt samen met het Ramdam Filmfestival 'Le festival du film qui Dérange' waar op zaterdag 22 januari de documentaire 'Wild Gene - De kunst van Koen Vanmechelen' wordt vertoond. De vertoning wordt gevolgd door een Q&A met Koen Vanmechelen & regisseur Joris Gijsen.
 
"Wild Gene', een 70 minuten durende documentaire van Joris Gijsen over de Belgische kunstenaar Koen Vanmechelen, geeft een uniek inzicht in het atelier van een van de meest prominente Belgische kunstenaars van het laatste decennium. Zes jaar lang volgde Gijsen de kunstenaar op zijn werkreizen over de hele wereld. Zo ontdekte hij wat de kunstenaar drijft in zijn onuitputtelijke energie en zijn vele ontmoetingen. Wild Gene onthult hoe de kunstenaar zijn filosofische fundering voortdurend verbreedt door opmerkelijke contacten met wetenschappers als Jean-Jacques Cassiman, architect Mario Botta, internationale curatoren, denkers, en oorspronkelijke volkeren.
EXHIBITION FACTS

RASSON ART GALLERY
13 JAN - 26 FEB 2022
Opening hours
Thursday - Saturday 14h-18.30h
& Sunday following a vernissage.
All visits only by appointment.
ADDRESS
13 rue De Rasse
7500 Tournai
rassonartgallery@live.be
https://www.rassonartgallery.be/
RAMDAM film festival
22 januari, 11h00

tickets:
https://www.ramdamfestival.be/movie/wild-gene/
ADDRESS
IMAGIX TOURNAI
Boulevard Delwart, 60
7500 Tournai
https://www.ramdamfestival.be/