Food & drinks

Nomadland

Nomadland

Vlak aan LABIOMISTA ligt Nomadland, de ontmoetingsplaats bij uitstek die de buurt met LABIOMISTA verbindt. Bij de volkstuintjes en picknickplekken staan verschillende kleurrijke pipowagens die lokale food & drinks aanbieden. De wagens werden gebouwd door de buurt, naar een concept van Koen Vanmechelen en in samenwerking met stad Genk gerealiseerd. De buurt baat het initiatief zelf uit, dus kom zeker de unieke sfeer opsnuiven.

Corona-update: vanaf 8 mei 2021 openen de pipowagens op Nomadland opnieuw voor een hapje en een drankje. Ze zijn niet altijd open, bekijk hieronder de openingsuren.

 

Algemene openingstijden Nomadland

Picknicken is altijd mogelijk, de pipowagens zijn open op specifieke momenten:

  • Tijdens de schoolvakanties, van woensdag t.e.m. zondag van 11 uur tot uiterlijk 20.30 uur, in oktober en november uiterlijk tot 18.30 uur.
  • Buiten de schoolvakanties, enkel in het weekend en bij officiële feestdagen van 11 uur tot uiterlijk 20.30 uur.

Telkens rekeninghoudend met de meest recente coronamaatregelen.

Uitzonderlijke openingstijden Nomadland

Open op volgende dagen:

  • 8 - 9 mei i.k.v. heropening van de horeca
  • 13 - 16 mei i.k.v. Dag van de Cosmogolem & O.L.V. Hemelvaart
  • 20 mei i.k.v. World Bee day
  • 22 - 24 mei i.k.v. Pinksteren
  • 29 - 30 mei i.k.v. Dag van het Park / Week van de Bij

Groepen

Kom je met een groep van meer dan 20 personen LABIOMISTA bezoeken? En wil je graag samen picknicken of iets kleins eten en drinken op het gezellige Nomadland? Neem contact op en dan kunnen we de pipowagens voor jouw gezelschap openen.

Contact: nomadland@genk.be / 089 65 55 90

 

 

Food and drinks within walking distance

By bike or car

  • Raineri Italian delicacies, supermarket
  • Zaveldriesstraat Various shops
  • Hoevenzavellaan Various shops

These vibrant streets are a just a stone’s throw from LABIOMISTA. Here, you’ll find various local shops, bakeries and restaurants with flavours from all over the world.

Ask for the free cycling map and the map with Genk hotspots in LABIOMISTA’s reception building.

Geen horeca in het park

Er is bewust voor gekozen om geen horeca te voorzien in het Cosmopolitan Culture Park. LABIOMISTA wil hiermee de initiatieven en handelaars uit de buurt ondersteunen. Eten en drinken in het park is toegelaten, maar niet in de gebouwen (met uitzondering van het parkpaviljoen LabOvo). Neem je eigen lunch mee maar gebruik zo veel mogelijk herbruikbaar verpakkingsmateriaal. Je kan ook een picknickmand bestellen, meer informatie onderaan. Er is drinkbaar water beschikbaar in het onthaalgebouw: gebruik een herbruikbare fles of koop er één in de shop.