Participate

Be(denk) het ondenkbare

Bedenk het Ondenkbare. Met en binnen deze wereld. Gedreven door je dromen. Geïnspireerd door de unieke omgeving van LABIOMISTA. In de vrijheid van de kunst. In de ontmoeting met de ander. Ontdek, herinner, koester, stel in vraag, leer, vertaal, geef door. Stap in de voetsporen van Archimedes en Euclides en bouw mee aan onze bibliotheek voor de nieuwe wereld, een bibliotheek van de toekomst. Van jouw toekomst.

Wil je graag meewerken aan Het Ondenkbare Experiment? 

Ontdek onderaan meer over de verschillende mogelijkheden. Contacteer ons met je ideeën om als Young Nomad, alleen of in je bubbel te komen werken in een van onze kennisboxen. Of schrijf je in voor een van de vaste trajecten; en werk mee aan onze 'kennischapters' voor de toekomst. 

LaMouseion verwacht je!

LaMouseion © Koen Vanmechelen, Kris Vervaeke

Chapter Freedom

Samen met de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en de Université Libre de Bruxelles (ULB) zijn we op zoek naar 30 nieuwsgierige jongeren tussen 17 en 27 jaar die met de geur van de toekomst in de neus samen op verkenning willen gaan naar de betekenis van vrijheid. Kom, gedreven door je dromen, samen met anderen nadenken over de toekomst van het nu waarin we leven. Kom op de grens tussen wildernis en beschaving het Ondenkbare denken.

Meer informatie 

Chapter Black Stork Baby

Geïnspireerd door de levende installatie Black Stork Baby opent LABIOMISTA in samenwerking met het Nationaal Park Hoge Kempen (NPHK) en UHasselt Field Research Centre het debat rond een reeks ethisch-filosofische thema's. Begeef je op de grens tussen cultuur en natuur. En denk en debatteer mee over de relatie mens, dier en natuur. Over domesticatie en rewilding. Over het belang, de noodzaak en de risico's van migratie. Over de rechten van de mens, het dier en de natuur en over verantwoordelijkheden. Over de rol van dieren in natuurbeheer. En over quarantaine, veiligheid en gevangenschap.

Schrijf je in 

Young Nomads

In onze drie kenniscontainers nodigen we jongeren uit om te reflecteren over de toekomst. Wil jij in deze unieke setting komen schrijven, onderzoeken, brainstormen? Wil je ondergedompeld worden in Koen Vanmechelens Wonderlab? En een of meerdere dagen in LaMouseion doorbrengen? Stuur ons een korte motivatie. We vragen je enkel de uiteindelijke neerslag van je opgebouwde kennis achter te laten in onze Library of Collected Knowledge (L.O.C.K), onze groeiende  open source bibliotheek van de toekomst/ Open voor allen en voor iedereen. 

Schrijf je in

Chapter The Future of Education 

Geïnspireerd door de unieke omgeving van LABIOMISTA. In de vrijheid van de kunst. In de ontmoeting met de ander. Daar denk jij, samen met 9 andere studenten van de Hogeschool PXL en UHasselt, na over de toekomst van onderwijs. (Wat vertelt de recente wereldwijde lockdowns ons over de toekomst van onderwijs? Bereidt het onderwijs van vandaag jonge mensen nog wel voor op de uitdagingen van morgen? Kan het anders?). Wij nodigen je uit het Ondenkbare te denken. 

Schrijf je in