Technature - TECHville x LABIOMISTA

Kunst en technologie voor een nieuwe wereld

TECHnature is een uniek educatief project voor jongeren van 10 tot 14. Een fantastisch, tweekamerig laboratorium waar kunst en technologie samenkomen en een gids vormen naar een duurzame toekomst. Het project is een samenwerking tussen T2-Campus en LABIOMISTA in Genk.

TECHnature is een dagprogramma dat een praktische aanpak combineert met een filosofie die abstractie en STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, and Mathematics) met elkaar verbindt. De dag bestaat uit twee delen: de TECHville beleving op T2-campus en een bezoek aan LABIOMISTA, het evoluerend kunstwerk van Koen Vanmechelen i.s.m. Stad Genk. Op LABIOMISTA is de interactieve tocht hoofdzakelijk in openlucht (2,5 km wandeltocht in groene omgeving), onder begeleiding van een educatieve ‘kruisbestuiver’. In TECHville neemt een coach van EducaThor je klasgroep mee in een 2,5 uur durend STEM-avontuur.

In TECHville prikkelen we het creatieve brein van jongeren door te experimenteren met technologie. De uitdaging? Maak van TECHville een slimme en duurzame stad. STEM-beleving en samenwerking staan hier centraal.

Op LABIOMISTA treden ze binnen in de wereld van kunstenaar Koen Vanmechelen. Een wereld waar kunst, natuur en kennis samenkomen en de jongeren uitgedaagd worden om te filosoferen over de wereld van nu en morgen. In Vanmechelens spoor transformeren ze in ‘homo universalissen’, die inspiratie putten uit kunst en technologie, verwonderd worden door de natuur en haar kennis en die zich meer verbonden voelen met de wereld rondom hen.

Een verbeeldings- en ontdekkingstocht naar een nieuwe, duurzame toekomst, gestoeld op het (mijn)verleden, met kunst en technologie als belangrijkste instrumenten.

LABIOMISTA zet jongeren aan om, voorzien van de tools van onze en andere culturen, op een nieuwe manier te denken en te kijken. En zo hoopvol mee te denken en te werken aan een toekomst die goed is voor iedereen, voor alle mensen en alle soorten op onze planeet.

Koen Vanmechelen

Praktisch

€12/leerling voor dagprogramma TECHnature
Groepen tot 30 kinderen

Deze educatieve pakketten worden aangeboden tussen april - oktober

Voor meer info en boekingen