Material World, "Argent"

Anouk Vilain Art Gallery, Diepenbeek, (BE)
10 septembre - 09 octobre 2022

Argent, Anouk Vilain Gallery © Anouk Vilain

 

Koen Vanmechelens' Material World zal te zien zijn in 'Argent', een tentoonstelling ter gelegenheid van het zilveren jubileum van Anouk Vilain Gallery, dat 25 jaar bestaat. Deze groepstentoonstelling vindt plaats van 10 september tot 9 oktober 2022 en wordt gecureerd door Hilde van Canneyt.

Het doel is om via de tentoongestelde werken de passie en de voortdurende verwondering voor kunst te vieren en met de kijker te delen.

Material World


In 2004 toonde Koen Vanmechelen zijn Cosmopolitan Chicken Project (CCP) in Anouk Vilain Art Gallery, slechts 4 jaar nadat de kunstenaar dit project lanceerde. Jan Hoet opende de tentoonstelling officieel. Anno 2022 groeide het CCP uit tot een wereldberoemd wetenschappelijk/artistiek project, een metafoor voor de mensheid, die de 27ste generatie bereikt. In 2016 startte Vanmechelen de Planetary Community Chicken (PCC) gebaseerd op het CCP; het samenbrengen van het globale en het lokale, het kruisen van diversiteit met productiviteit om de mogelijkheid van een nieuw, duurzaam type evolutie te genereren. Material World is een taxidermie Planetary Community Chicken met verchroomde onderdelen. De zilveren elementen symboliseren productiviteit, de biologische materiële diversiteit. De boodschap is duidelijk: zowel de immateriële als de materiële wereld hebben elkaar nodig om de wereld in evenwicht te houden.

Exhibition facts


Argent
Anouk Vilain Art Gallery
Vernissage: 9 September 2022; 17-22h
10 September ➔ 9 October 2022
Sat-Sun, 14-18h
Bouquetstraat 123
3590 Diepenbeek

More info

Argent, 25 Years Anouk Vilain Gallery © Anouk Vilain