Buurtfeest Nieuwe Kempen

02 juni 2024

banner

Iedereen welkom !

 

Lange tafels in de straten, vensters open, geuren en gerechten uit de buurt, muziek en gezelligheid… Op zondag 2 juni organiseren de bewoners van Nieuwe Kempen een buurtfeest. We openen ook feestelijk het nieuwe project Mixed Menu Wallpaper. 

 

Kom meevieren en ontdek hoe LABIOMISTA en de buurt samen groeien onder het buurtproject LaVieBreede; het broedende leven. 

 

Gratis toegang !

Programma

14u-20u (doorlopend)

  • Lokaal lekkers met verschillende hapjes en drankjes

  • Kinderanimatie, sappentrappers, speelgoedmarktje, henna, etc..

  • Receptentocht Mixed Menu Wallpaper

  • Bijzondere Buurtquiz met leuke prijzen

  • ...


16u-20u: Live muziek door G&G


17u: Officiële opening Mixed Menu Wallpaper


18u: Prijsuitreiking Buurtquiz

Buurtquiz

Doorlopend

Ontdek onze geschiedenis. Buurtbewoonster en lokale encyclopedie Rita Saro stelde voor het buurtfeest een spannende quiz samen vol fijne weetjes uit het verleden van onze buurt.

Ga op zoek naar sporen in de omgeving, duik Kiosk in voor clues, praat met mensen uit de buurt die de geschiedenis meedragen in hart en nieren... en maak kans op een van de mooie prijzen die aangeboden worden door lokale handelaars en bewoners. 

Hoofdprijs !! Vertrek van onze mooie luchthaven in Zwartberg en ontdek Nieuwe Kempen vanuit de lucht.

Live Muziek van G&G

Van 16:00 tot 20:00

Gaetano & Giuseppe nemen je met een unieke mix van de mooiste Italiaanse traditionele en klassieke songs tot hedendaagse internationale tophits, mee naar de zon. 

Een oerGenkse band met Italiaanse roots!

Mixed Menu Wallpaper

Met Mixed Menu Wallpaper vieren we de diversiteit van de buurt. Duik in de kookpotten van de bewoners van Nieuwe Kempen en leer de buurt (nog) beter kennen! 

Met Mixed Menu behangen we de gevels van de Koning Boudewijnlaan met heerlijke recepten van onze buurtbewoners. Ze brengen kleur en lekkers in het straatbeeld en delen de herinneringen aan lange zomeravonden en samen genieten aan rijk gevulde tafels, die achter de gevels schuil gaan.

Op 5 verschillende plekken in de wijk kan je de recepten verzamelen. Een kaartje wijst je de weg. Op te pikken aan het onthaal van LABIOMISTA.

LaVieBreede is een initiatief van LABIOMISTA & OpUnDi Genk naar een concept van Koen Vanmechelen. Met dit initiatief wordt de verdere transformatie van het stadsdeel Genk- Noord gerealiseerd, vanuit het verbindend narratief en de kansen die LABIOMISTA biedt. Samen met de buurt wordt er gewerkt aan een innovatief, duurzaam en toegankelijk ontwikkelingsplan.